Hoppa till innehåll
Nu presenteras nya Peugeot E-408 – hela modellprogrammet elektrifierat

Nu presenteras nya Peugeot E-408 – hela modellprogrammet elektrifierat

 

Nu har Peugeot presenterat nya E-408, en 100 % elektrisk version av den populära crossovern som lanserades för två år sedan. Det innebär att Peugeot nu erbjuder eldrivet över hela modellprogrammet.

 

Peugeot 408 lanserades hösten 2022 som hybrid, plug-in hybrid och med bensinmotor. Modellen tog Peugeots komfort och design till en ny nivå med en fastback silhuett samt ett brett utbud av drivlinor. Nu kompletterar Peugeot modellen med en 100 % elektrisk drivlina, som därmed innebär att Peugeot nu kan erbjuda eldrivet över hela modellprogrammet.

 

 

Eldriven kraft fån Peugeot

 

Nya Peugeot E-408 är utrustad med en elmotor på 157 kW (210 hästkrafter) och ett omedelbart vridmoment på 345 Nm. Med en batteristyrka på 58,2 kWh erbjuds en total räckvidd på upp till 453 kilometer. Snittförbrukningen på 15,2 kWh/100 km möjliggörs bland annat genom den aerodynamiska designen. Med den långa hjulbasen på 2,79 meter kan batteriet placeras lågt och därmed inte inskränka på den invändiga rymligheten.

 

 

Körlägen och laddning

 

Genom den regenerativa bromsningen återges energi till batteriet vid inbromsning. Föraren kan själv välja nivå på energiåtergivningen genom tre olika lägen. Även tre körlägen finns tillgängliga för att ytterligare optimera körupplevelsen – Normal, Sport och Eco.

 

Nya Peugeot E-408 är utrustad med en värmepump som standard, samt uppvärmd ratt och säten. Peugeots nya elbil accepterar upp till 120 kW styrka vid laddning, vilket innebär att nya E-408 kan laddas från 20 till 80 procent på cirka 30 minuter.

 

 

Dynamisk fastback design

 

Fastback silhuetten hos nya Peugeot E-408 är konstruerad för aerodynamiska egenskaper som optimerar luftflöde och därmed minskar förbrukningen. Designen ger också modellen ett unikt Peugeot-utseende och sticker ut med sin crossover-känsla och höga SUV-markfrigång.

 

Framifrån är Peugeots typiska lejonemblem placerat centralt grillen och skapar tillsammans med den klo-liknande ljussignaturen ett tydligt och igenkännbart uttryck, natt som dag.

 

 

Digitalt uppkopplad upplevelse

 

Interiören präglas av förarmiljön Peugeot i-Cockpit som varit en del av Peugeots modeller sedan över tio år tillbaka. Nya Peugeot E-408 är utrustad med den senaste generationen i-Cockpit som bland annat består av två skärmar, en för förarinformation och en centralpekskärm. Tillsammans förser de föraren med all nödvändig information och möjliggör smidig styrning av bilens funktioner.

 

Genom Peugeot i-Cockpit kan en smartphone smidigt speglas och kopplas upp mot bilen. Genom Peugeots applikation är det enkelt att övervaka elbilens funktioner, från laddning och räckvidd på distans genom telefonen.